من تنها اوزبیك نیستم بلكه هزاره، پشتون و تاجیکم همچنان پشهٓ نورستانى و تمام
اقوام ساكن در كشور...
من مانع كننده پروژه داعش در شمال كشور هستم به همین دلیل است كه
پلان ترور من از خارج و داخل كشور طرح ریزى میشود و همچنان دوست و دشمنهای سیاسی من را توسط پول و قدرت خریدارى میکنند ولى این را نمیدانند جایی كه مسئله ملت و مردم باشد من از هیچ نوع فدا كارى
دریغ نمیکنم و بهجز از خداوند منان از هیچ قدرتى داخلى و خارجی هراس ندارم.
جنرال دوستم
موقف جنبش در قبال دولت
تدویر جرگه قومى متشكل از بزرگان، سیاسیون، روشنفكران، علماى دین، نمایندگان زنان، جوانان و متباقى اقشار مختلف مردم ولایات شمال و شمالشرق عنقریب در شهر شبرغان به خاطر ادامه و یا سلب حمایت و اعتماد از اشرف غنى و حكومت مركزى دایر میگردد. درین جرگه در ضمن سلب حمایت و اعتماد از رئیس جمهور و حكومت مركزى تغییر نظام به فدرالى و یا اعلان خود مختارى ولایات حوزه شمال و شمالشرق مورد بحث قرار خواهد گرفت.
در چند روز گذشته روساى جمهور و نمایندگان كشورهاى دوست از جمله ولادیمیر پوتین رئیس جمهور فدراتیف روسیه، رجب طیب ایردوغان رئیس جمهور تركیه، امام على رحمن رئیس جمهور تاجیكستان، شوكت میرضیایف رئیس جمهور ازبیكستان، قربان قلى بیردى محمدف رئیس جمهور تركمانستان، نور سلطان نظربایف رئیس جمهور قزاقستان و نمایندگان جمهورى اسلامى ایران، جمهورى خلق چین و كشور هند با تماسهای جداگانه با جنرال دوستم ابراز همكارى و حمایت از روند مردمى و پشتیبانى سیاسى و اقتصادى به خاطر ثبات و امنیت و مبارزه با گروههای تروریستى را نمودند. همچنان تعداد كثیرى از جنرالان قواى مسلح، روشنفكران و تحصیل كردهگان مقیم در خارج از كشور درین جرگه حضور خواهند یافت. موقف رسمى و فراخوان عمومى در چند روز آینده توسط جنرال دوستم شخصاً اعلان میگردد
.
واکنش جنبش ملی اسلامی به گزارش مغرضانه واشنگتن پست
پست معاونیت اول بسان ریاست اجرائیه تحفه و سوغاتی امریکا و کشورهای غربی و همچنان ارگ نشینان حلقه بگوش نیست؛ که هر وقت خواسته باشند تقدیم کنند و یا هم واپس بستاند. جنرال دوستم و پست معاونیت اول ریاست جمهوری اا ثمره ی مبارزات چهل ساله و خون بهای صدها هزار جوان و شهیدان به خاک خفته و رای پاک ملت بزرگ و با وقار افغانستان است.
خاطر نشان باید کرد که: حذف جنرال دوستم حذف ملت عظیم افغانستان و حذف ملت حذف حکومت افغانستان خواهد بود... بلی! مبالغه نبوده و نیست بل یک واقعیت ایست که باید امریکاو کشورهای غربی و ارگ نشینان حلقه بگوش ناگذیر بپذیرند... در غیرآن...ما نباشیم شمایان نیز نمی باشید.
جنرال دوستم ازبزرگترین پروژه پرده برداشت
جنرال دوستم معاون اول ریاست جمهوری از برنامه گروه داعش برای استقرار در ولایت های شمالی خبر داد.
دوستم که در پی افزایش نا امنی ها به ولایت فاریاب در شمال سفرکرده بود، از احتمال استقرار حدود ۷۵۰۰ تن از نیروهای داعش در ولایت های بدخشان در شمال شرق و بادغیس در شمال غرب خبر داده و گفته که این تعداد از نیروهای داعش، افرادی ازکشورهای قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان، روسیه و چچن هستند که می خواهند از بهار سال آینده در شمال افغانستان مستقر شوند. از چندین منبع این گزارش ها را دریافت کرده و به نیروهای امنیتی دستور داده شده تا از مستقر شدن داعش در شمال جلوگیری شود. وی افزود که این عناصر داعش از اتباع کشورهای «چچن»، «ازبکستان» و «تاجیکستان» هستند. حلقه هائی از داخل و خارج کشور تلاش می کنند تا این افراد وابسته به داعش به مرزهای شمالی افغانستان منتقل شوند.
چرا جنرال دوستم را حذف می کنند؟
معاون رئیس جمهوری چندین بار برای بازپس گیری شهرقندوزاعلام آمادگی نمود وبه مردم اطمینان داد که به داد آنان می رسد؛ اما هرباراشرف غنی با عزیمت وی به قندوز مخالفت کرد.
جنرال دوستم همچنین در یک پیام ویدئویی که از شبکه های تلویزیونی پخش شد، گفت که اگر حادثه غیرمترقبه ای رخ ندهد تا پاکسازی کامل قندوز به کابل باز نخواهد
گشت. معاون اول رئیس جمهوری علت سقوط مناطق در شمال کشور بدست طالبان را ناشی از معامله با طالبان عنوان کرده و گفته بود که آنراافشا خواهد کرد. رسانه ها بارها گزارش هایی از انتقال افراد ناشناس و مشکوک توسط هلکوپترهای خارجی در مناطق ناامن و تحت کنترول مخالفان دولت در شمال منتشر کرده اند.
ایشچی سناریوی یک توطیه
از آنجایی که این سناریو برای کثیری از مردم افغانستان قابل باور نیست، تلویزیون طلوع گام های دیگری برداشت و اعلام کرد که ایشچی برای معاینه به بگرام می رود تا تجاوز دوستم بر او آشکار و مشخص شود، کسانی که این معاینه را انجام می دهند نیروهای امریکایی مستقر در بگرام هستند!
این جا پرده دیگر از این سناریو آغاز می شود بسیاری از خود می پرسند که امریکایی ها در کجای این پروژه قرار دارند؟ به ظاهر این گونه معلوم می شود که امریکایی ها برای حقوق بشر در این پروژه حضور یافته اند و می خواهند ناقضان به اصطلاح حقوق بشر را بهجزای عمل شان برسانند؟
حقوق بشروسیله یست برای نیرنگ ودسیسه
اما واقعیت چیزی دیگری است، تاریخ نشان داده است تا وقتی منافع امریکایی ایجاب نکند آن کشور هیچگاه برای حقوق بشر تره هم خورد نمی کند. اگر امریکایی ها طرف دار حقوق بشر بودند و ناقضان حقوق بشر را محاکمه و مجازات می کردند، مردم فلسطین بیش از شصت سال جنایت های اسرائیل را تحمل نمی کردند، پس مسئله نقض حقوق بشر نیست و دل امریکایی به احمد ایشچی نسوخته است.
واقعیت آنست که با ارتباطی که طالبان با روسیه برقرار کرده اند، بعد از این طالبان به عنوان اهرم فشار علیه روسیه نمی تواند به کار بسته شوند. حال باید نیروی دیگری در مرزهای روسیه و در شمال افغانستان حضور یابد تا علیه روس ها داخل عمل شود و بر آن کشور فشار وارد آورد. آن نیروها غیر از گروه جنایت کار داعش نیست.
اما داعش با حضور دوستم در شمال کشور، محال است که بتواند جایگاهی برای خود بیابد. باید دوستم حذف شود یا چنان تضعیف گردد که نتواند مانع حضور داعش در شمال قرار گیرد؛ اما چگونه؟
غربی ها ناجی حقوق بشرودموکراسی درافغانستان
نام دموکراسی، آزادی، پیشرفت، حقوق بشر و صلح هر روزه به گوش می رسد و میلیاردها دالر خرج شد واینان که برای نابودی طالبان آمده بودند نه تنهاطالبان ازبین نرفت بلکه انتقام طالبان را ازمردم بی گناه، درعروسی ها، محافل مردمی، درجاده ها وخیابانها، درزندانها ودرشفاخانه هاوقریه هاگرفتند.
اما برعکس طالبان بیشترازگذشته قدرتمند شدندو با تغذیه از مواد مخدر و فرصت طلایی فساد درکشور از جهت مالی تامین می شوند و براساس مبنای وجودی خود که همان ویرانی و هراس افکنی است، افغانستان را به نابودی می کشانند. امریکا و متحدان اروپایی کشور اگر چه با نام مبارزه با تروریزم به افغانستان لشکرکشی کرده اند اما اتحادی بس قوی با تمویل کننده تروریزم که همان پاکستان وعربستان می باشد، دارد و بازی دوگانه این کشور دلیلی است که نه طالب نابود و نه فشاری بر تمویل کنندگان آن وارد شد. دراین مدت نه تنهاطالب بلکه تروریزمی خطرناک تروبی رحم تری بنام داعش نیز بلای جان مردم این سرزمین شده است.
تحفه ی که غربها به افغانستان اهدا کرد
فساد گسترده در تمامی بخش ها، قانون شکنی، تجارت پررونق مواد مخدر و نقض حقوق
بشر در افغانستان با وجود حکومت و اردوبرقرار است و آمارها نشان می دهد: مقام نخست درتجارت مواد مخدر، مقام دوم در فساد اداری، خطرناک ترین کشور برای مادران و زنان و مرگ میر بالای کودکان
و...
غربیها، حکومت و رییس جمهوران نه از تاریخ عبرت گرفتند و نه سنگ بنای جدید کشور را بر آبادانی
گذاشتند، بلکه میراث داران دوران جنگ و نفاق بودند، با سو استفاده ازقدرت به مانند دوران جنگ های داخلی، دست به اتحادهای عجولانه برای به انزوا بردن مخالف خود، ترور و کشتار و معامله گری
زدند.
انتخابات پرتقلب و رسوایی های آن، کشور را برای مدتی طولانی به لبه پرتگاه سقوط برد و در این
میان بسیار جنگ سالارانی که بدون محاکمه هم به قدرت رسیدند و هم وجهه اجتماعی کسب کردند و میلیون ها مردمی که در خلا عدالت و قانون، همچنان فقیر ماندند و هر روز در جنگ و ناامنی قربانی می
دهند.
قوم گرایی و اختلاف، بزرگترین سمی بود که افغانستان را ویران کرد و می کند، هر چهره سیاسی که در
دولت به مقام می رسد در تلاش برای ایجاد حلقه ای از هم تباران وحامیان خود است و همواره دیگری را متهم می دانند.
جلب جنرال دوستم ازجانب لوی سارنوالی
دفتر جنرال دوستم با اشاره به ماده 69 قانون اساسی، باریکی جالبی را مطرح کرده است.
عنایت الله فرهمند، رئیس دفتر معاون اول رئیس جمهوری میگوید حکم جلب از ریاست (اداره) امنیت داخلی و خارجی لوی سارنوالی مستقیما عنوانی معاون اول رئیس جمهوری صادر شده و به دست آنها رسیده ا ست.
اما رئیس دفتر معاون اول رئیس جمهوری میگوید قانون اساسی در مورد چگونگی رسیدگی به اتهامات علیه معاونان رئیس جمهوری خاموش است و روشنی ندارد. به اساس اجماع نظر حقوق دانان، از آنجا که معاون اول رئیس جمهوری در انتخابات و همراه با رئیس جمهوری، با رای مستقیم مردم انتخاب میشود، ماده ۶۹ قانون اساسی در مورد اتهامات علیه رئیس جمهوری، برای معاونان او نیز تطبیق میشود.
در ماده ۶۹ قانون اساسی افغانستان آمده: رئیس جمهوری در برابر ملت و مجلس نمایندگان مطابق به احکام این ماده مسئول میباشد. اتهام علیه رئیس جمهوری به ارتکاب جرایم ضد بشری، خیانت ملی یا جنایت از طرف یک ثلث کل اعضای مجلس نمایندگان تقاضا شده میتواند. در صورتی که این تقاضا از طرف دو ثلث کل آرای مجلس نمایندگان تأیید گردد، مجلس نمایندگان در خلال مدت یک ماه جرگه بزرگ را دایر مینماید. هر گاه جرگه بزرگ اتهام منسوب را به اکثریت دو ثلث آرای کل اعضا تصویب نماید، رئیس جمهوری از وظیفه منفصل و موضوع به دادگاه خاص محول میگردد.
پسرایشچی چه گفت؟
ﺑﮑﺘﺎﺵ ﺍﯾﺸﭽﯽ، ﻓﺮﺯﻧﺪ ﺍﺣﻤﺪ ﺍﯾﺸﭽﯽ در ﮔﻔﺖ گوی با یکی از رسانهای انگلیس زبان هندی گفته است هرباریکه طلوع نیوز درباره پدرش احمد ایشچی خبر پخش کرده مبلغ 2300$ دالرگرفته است درمصاحبه اخیرش مبلغ 8600$دالر پرداخته ام پسراحمد ایشچی در شکایت از رسانه افغانستان گفته است درباره پدرش هیچ رسانه بدون پول کاری نکرده است.
طب عدلی، ادعای ایشچی را غلط ثابت کرد
عظیم قویاش، عضو مشرانو جرگه و یک فرد نزدیک به جنرال دوستم میگوید که مکتوب صادر شده از سوی ریاست طب عدلی افغانستان، وقوع "تجاوز، یا لت و کوب شدید " احمد خان ایشچی از سوی معاون اول رئیس جمهور را تکذیب میکند. قویاش که به نمایندگی حزب جنبش اسلامی با تلویزیون آشنا صدای امریکا صحبت میکرد، سندی را نشان داد که به گفتۀ او، ادعای ایشچی را "یک دسیسه و یک توطیه " ثابت کرده اما "به سبب فشار ها " وزارت صحت عامه از مدت ده روز به اینسو از نشر آن امتناع ورزیده است.
طلوع وآریانا کدام اهداف راپیش می برند؟
شیر احمد ته ینج عضو مجلس ازتلویزیون های طلوع و آریانا انتقاد کرد و گفت: وقیتكه طلوع نیوز برنامه فراخبر و آریانا نیوز برنامه پس از خبر كه هر دو ازبرنامه های پرببیننده است و تنها و یك جانبه تربیون شان را در اختیار یك چهره تاریخ زده یك شخص بنام اكبر بای و ادعاها و تهمت های یكطرفه آن قرار می دهند این نهایت درماندگی این رسانه ها و تحریک میلیون ها انسان به واكنش است. آیا شما دفتر خودخوانده اكبر بای به نام شورای تُركتباران را در كدام نقطه افغانستان دیده اید؟ آیا كسی را می شناسید كه عضو به اصطلاح شورای اكبر بای باشد؟ اهانت های شخصی اكبر بای تنها به جنرال دوستم مقام معاون اول ریاست جمهوری اسلامی افغانستان نبود بلكه علیه میلیون ها انسان بود و شما برای این اهانت زمینه فراهم كردید و مسوولیت این اعمال ناسنجیده به دوش شما است و خطر بزرگی برای آرامش نسبی افغانستان خواهد داشت.
بهره برداری ازماجرای ایشچی
ماجرای احمد ایشچی بهترین زمینه را برای حکومت و تیم او از یک طرف و برخی منابع غربی که روسیه را رقیب جدی خود می انگارند از سوی دیگر به وجود آورد. به قول معروف چاقوی حکومت افغانستان از یک طرف و منابع غربی از سوی دیگر دسته پیدا کرد تا به قطع ریشه های دوستم بپردازند.
تلویزیون طلوع که عنوان یک رسانه ی پروژه ای نام گرفته و در بدل پول هر تبلیغ غیر اخلاقی را مرتکب می شود، این پروژه را روی دست گرفت؛ و باعث شد که احمد ایشچی با مظلوم نمایی به کابل بیاید و اتهام نزدیکی او به طالبان به فراموشی سپرده شود و یک چهره معصوم و بی گناهی از او ترسیم گردد.
هم جناح هایی از حکومت افغانستان در رثای او گریه کنند همه رسانه های غربی اشک تمساح بریزند! حال ایشچی همان آدم معصوم و بیگناهی است که توسط شخصی به نام دوستم مورد تجاوز قرار گرفته است.
مثلث این دسیسه کیهاهستند؟
سناریو تلویزیون طلوع، مقام های حکومت و مقام های امریکا در صف واحد قرار گرفته هر کس بر اساس منافع خود تلاش می ورزند. تلویزیون طلوع به پوشش رسانه ای این پروژه پرداخته و توسط این دو نیرو پشتیبانی لوژیستکی می شود. حکومت عمده ترین منتقد رسمی – دولتی را از پیش پای خود بر می دارد و امریکا و غرب زمینه انتقال گروه داعش را در شمال کشور فراهم می کند. ختم این پروژه نیز به این سادگی نیست که هر چه تلویزیون طلوع گفت و حکومت از آن پشتیبانی کرد مورد تایید مردم نیز قرار گیرد. این پروژه برای امریکا برای مقابله با روسیه از اهمیت بسیاری برخوردار، برای حکومت افغانستان می تواند سودمند باشد؛ زیرا دوستم تنها کسی است که ازبک ها را توانسته است به گرد خود فراهم آورد. رفتن دوستم یا بد نامی او سبب پراکندگی ازبک ها می شود، دیگر کسی که به عنوان حقوق اقلیت ازبک بتواند قد علم کند به این آسانی نخواهد حکومتی که خود را برادر بزرگ تر میداند خواهد توانست به آسانی تصمیم گیر نهایی باشد. برای امریکایی ها نیز این پروژه سود بخش است؛ زیرا مستقر کردن نیروهای داعش در مرزهای روسیه و درگیر کردن آن کشور با داعش می تواند سبب کندی عمل روسیه در خاک سوریه باشد که دست امریکایی ها را در شکل دادن آینده سوریه بازتر می کند.
کشورهای مشترک المنافع وتوطیه برعلیه جنرال دوستم
سران حکومت جمهوری فدراتیف روسیه، اوزبیکستان، قزاقستان و ترکمنستان طی طرح و اعلامیه ی رسمی عنوانی کابل از رئیس جمهور غنی خواسته است تا موضوع اتهام گونه احمد ایشچی بر علیه جنرال عبدالرشید دوستم را در اسرع وقت طی یک نشست بین الافغانی اختتام و حل فصل داده و از نتایج اجراات خویش نماینده گی های کور دیپلوماتیک کشورهای یاد شده در کابل را اطمینان بخشند.
روسای جمهور کشورهای یاد شده ضمن هشدار به کاخ ریاست جمهوری تآکید نموده است اگر به مسئله ی بی بنیاد و دور از حقایق احمد ایشچی اختتام داده نشود کشورهای یاد شده با کابل قطع علاقه نموده، غرض ایجاد و هماهنگی میان نیرو های اردو در زون شمال و برای ریشه کن شدن رژیم های داعش و طالبانی پایگاه های بزرگ نظامی خویش را در صفحات شمال و به رهبری جنرال عبدالرشید دوستم جا گزین خواهد ساخت.
غنی درین جبهه گیری چه میگوید؟
گفته می شود - است که غنی پس از در یافت این خبر واکنش تند خویش را در برابر احمد
ایشچی و بسته گان اوشان نشان داده و از بزرگان قومی و خاصتآ آنعده کسانیکه با پای در میانی خویش احمد ایشچی را از قید ریاست امنیت ملی رها کرده بود خواسته است تا موضوع توطیه و پیش پای افتاده به آدرس
جنرال عبدالرشید دوستم را اختتام بخشیده و بیش از این صلابت حکومتی را در سطح جهان زیر سوال نبرند.
ارگ ریاست جمهوری برای ختم بخشیدن این گزینه ی طراحی شدهء دنیای غرب و دسته های فاشیست به آدرس
معاون اول رئیس جمهور از هیچ گونه اقدامات مبذولی دریغ نورزیده و برای خاموش ساختن این شعله ی ننگین و نفاقی رویکرد های تازهء را نیز در پی خواهد داشت.
اماشورای امنیت ملی وریاست امنیت ملی درکش وگیرقراردارند وهرروزبامراجع به سفارت انگلیس وقوای خارجی تافشاررابرای غنی بیشتربسازند و جنرال دوستم رابه محاکمه بکشانند وبیشترازهمه سفارت انگلیس درین مورد فعال است وهمکارشانرا (حنیف اتمر) رایاری می رسانند.
تنشها چگونه شکل گرفت؟
عبدالرشید دوستم معاون اول غنی طی اظهاراتی انتقادی از تمرکز قدرت در دست رئیسجمهور انتقاد کرد.
دلم میخواهد با مردم صحبت کنم، از بین تودهها برآمدم. بچه دهقان هستم. در یک گنبد گلی بزرگ شدم. درو کردم، کارگر بودم. چرا امروز به داد و مشکل مردم نمی توانم رسیدگی کنم؟ میگویند چرا به دفتر کارم نمیروم؟ وقتی صلاحیت کاری نداشته باشی و امضایت اعتبار نداشته باشد، در دفتر چه میکنی؟
رئیس جمهوری نوکمیسیون را خودش اداره میکند. فرمانداری، فرماندهی پولیس، همه را باید رئیس جمهور تعیین و امضا کند. این عادلانه نیست. پس ما چه کنیم؟ بر اساس قانون، ریاست کمیته امنیتی شورای وزیران مربوط به معاون اول است اما این وظیفه هم به شورای امنیت سپرده شده است. به من میگویند باز جلسه شورای امنیت را تو دایر کن... این همه یک بازی است.
جنرال دوستم بامردمش گفت
دوستم به بیان ساده، نقد خودی حکومت وحدت ملی است. نقد او از حکومت و حلقهی قدرت، همواره صریح، بیپرده و به زبان ساده بیان میشود.
در تمام یک و نیم سال گذشته در شورای امنیت خواسته که به وی اجازه سرکوب مخالفان داده شود و طرحهایی را برای تامین امنیت پیشنهاد کرده که قبول نشده است. وی همچنین از سکوت دولت در مورد اتهاماتی که به او زده می شود، شدیدا انتقاد کرد و گفت: می گویند دوستم شمال رفت، نسل کشی میکند، دوستم رفت پشتونها را سرکوب و ازبکها را مسلح میکند. دوستم رفت حزب جنبش را تقویت و دیگر احزاب را سرکوب میکند. اینها همه توطئه است.
دوستم با تاکید به برابری و برادری اقوام افغانستان، ازکم بودن سهم مردم قوم خود (ترکتباران) در دولت به خصوص پستهای کلیدی شکایت کرد و گفت: بسیاریها میگویند چرا دوستم همیشه از قوم خود نام میبرد کسی که به روستا و شهر خود کار نتواند کاری انجام دهد به افغانستان چه خواهد کرد؟ وی همچنان به اختلافات اخیر رئیس جمهوری و رئیس اجرایی اشاره کرد و به عملی شدن وعده های حکومت تاکید کرد. اگر توافق شده که لویه جرگه برگزار شود و قانون اساسی تغییر کند و حکومت صدارتی شود، باید همه این وعده ها عملی شود.
جایگاه دوستم درحکومت
دوستم و ادعاهایش علیه حکومت، پارادوکس حکومتداری در حکومت وحدت ملی را نشان میدهد. او که مرجع تصمیمگیری و صدور دستور است، خود در میدان جنگ حاضر میشود اما اجازه نمییابد که هراسافگنان را سرکوب کند. فعالیتهای دوستم، تشکیلات حکومتی حکومت وحدت ملی را نیز به چالش کشیده و بیمعنی ثابت میسازد. در تشکیلات فعلی ارگ، مراجع اصلی تصمیمگیرنده، صلاحیت تصمیمگیری و اجرای آن را ندارد و در غیاب آنها، حلقهی تصمیمگیر نامرئی دیگری نیز وجود دارد. ترک کرسی معاونت از سوی دوستم، پناه بردن سرور دانش بهعنوان معاون دوم رییسجمهور در پُستهای فیسبوکی و نیز گلایههای احمدضیا مسعود بهعنوان نماینده ویژه رییسجمهور در حکومتداری خوب از تعیینات افراد حکومتی از سوی حلقهی رییسجمهوری، نشان از بیهودگی این تشکیلات است.
غنی درنقش دیکتاتوردرعصردموکراسی
غنی با تیوریپردازیهای خود در حکومتداری، قدرت متمرکز را برای خود فراهم ساخته است. با محدود ساختن صلاحیتها، به قدرت مهرههای خاص خود افزوده است. بارها رییسجمهور و سخنگویان ارگ، تنها به صورت تیوریک از دستآوردهای حکومت در زمینه امنیت سخن گفتهاند، اما در عمل شاهد سقوط و دستبهدست شدن روزافزون ولسوالیها و گسترش جنگ در شهرها هستیم. صلح، دومین سخن حکومت است که بهعنوان دستآورد یاد میشود؛ اما تلاشهایی که در این زمینه صورت گرفته، تماما بیهوده بوده است. اکنون با رسیدن فصل سرما که فصل تجهیز و پلانگذاری طالبان بهشمار میرود، رییس امنیت ملی با طالبان در مورد صلح گفتوگو میکند و به این بهانه بهطور غیرمستقیم در گسترش ناامنیها و تقویت طالبان نقش بازی میکند.
استانکزی که از سوی معاون رییسجمهور متهم به طالبپروری است، در حالی با نمایندگان طالب در قطر روی موضوع صلح گفتوگو کرده است که عبدالله گفته که از این موضوع بیخبر است و یا بهتر گفته شود که در این مورد با وی مشوره صورت نگرفته است. حکومت که بر پایه توافقنامه سیاسی به میان آمده و بر مبنای همین توافقنامه میبایست تمامی تصامیم مهم حکومتی در مشورت با هم صورت گیرد، اکنون چنین نمیشود.
دوستم واتمر
معاون رییسجمهور درگذشته نیز شورای امنیت ملی و بهخصوص مشاور این شورا را متهم به دخالت غیرقانونی در امور تصمیمگیریهای حکومت کرده بود و معاون مجلس نمایندگان نیز حنیف اتمر را متهم به حمایت از گروه خاص شورشی کرده بود؛ اما در برابر هیچ کدام از این ادعاها و اتهامات، پاسخ قناعتبخشی از مرجع مورد اتهام، ارایه نشده است. گذشته از این، در مورد رویداد کندزوفاریاب وبادغیس نیز ادعا وجود دارد که شورای امنیت مانع حملات نیروهای امنیتی علیه مواضع جنگجویان طالب شده است. از تمام این ادعاها چنین بر میآید که حلقهای در درون حکومت بهصورت مستقیم و سیستماتیک در ناامنیها در نقاط مختلف کشور دست دارد و طراح گسترش دامنه جنگ در کشور میباشد.
طالبان نوکران پاکستان هستند
معاون اول ریاست جمهوری می گوید: هراس افگنان طالب جز قتل، سوختاندن قرآن و مسجد کاری ندارند اما ارتش ملی قرآن کریم را با خون خود به سر های شان نگه میدارند. وی در ولایت جوزجان وعده سپرد که فردا برای حمایت از نیرو های افغان به ولسوالی غورماچ خواهد رفت. دوستم در میان صد ها نظامی در شبرغان، طالبان را نوکر پاکستان دانسته گفت: هراس افگنان طالب جز قتل، سوختاندن قرآن و مسجد کاری ندارند.
ما قرآن را با خون نگه میکنم اما طالبان قرآن را میسوزانند و مساجد را آتش میزنند مردم را به قتل میرسانند.
معاون اول ریاست جمهوری میگوید در کنار امریکا کشورهای مشترک منافع نیز وعده حمایت از نیرو های کشور را داده اند. دوستم گفت ” امریکا برای ما کمک می کند، کشورهای مشترک منافع از روسیه تا دیگر کشورهای به ما وعده داده است “. از منابع خبری وفیسبوکی، آرشیف نویسنده ونشریه های جنبش ملی ا. ا.