چهل روز قبل از امروز 31 تن از هموطنان ما که بنا بر اظهار منابع خبری از ایران برگشته بودند در مسیر راه کابل کندهار به اسارت برده شدهاند که تاکنون (12 حمل 1394) از سرنوشت آنها اطلاعی در دست نیست.
افواهات میرساند که آنها از طرف گروه تروریستی نو ظهور داعش که وجود آنها طور قطعی در کشور ما ثابت نمیباشد اسیر گردیدهاند. اطلاعات میرساند که اسرا به ولسوالی خاک افغان ولایت زابل برده شده و از آنجا بعد از تجزیه به گروپهای کوچک به ولایتهای دیگر از جمله ولایت غزنی و ارزگان انتقال داده شدهاند.
در چند روز اول بعد از تقبیح این عمل ننگین و شرمآور دشمنان مردم افغانستان از طرف منابع مختلف قوتهای مسلح کشور غرض رهایی آنها عملیات را در ساحه به راه انداخته بودند که باعث تلفات سنگین نیروهای مسلح مخالف گردیده است اما در راه رهایی اسرا به نتیجه مطلوب نرسیدند.
از آن تاریخ تا کنون نشتهای متعددی از طرف فامیلها و وابستگان اختطاف شدهها به راه انداختهشده و طی مباحثات و نمایشهای اعتراضی خواهان رهایی این هموطنان بیگناه و مظلوم ما گردیدهاند.
عدهای از وکلای ولسیجرگه و سناتوران ضمن خواست و مطالبات جدیشان از دولت و مسؤولین امنیتی خواهان اقدامات قاطع غرض رهایی آنها گردیدهاند و اما با وجود این همه اعتراضات و وخامت اوضاع به جز چند روز اول دولت و مراجع مسئول خاموش هستند، خاموشی و عدم اجراات قاطع و همهجانبه دولت در این زمینه مایه نگرانی و تشویش نیروهای ترقیخواه و پیشرو جامعه ما میباشد زیرا دیده میشود که در قبال این حادثه ننگین و شرمآور بر علاوه ناتوانی دولت در حفظ امنیت شاهراه و حفظ جان مردم, توطئه و دسایس غرض به راه انداختن بیاعتمادی و سؤتفاهمات میان مردم و باشندگان باهم برادر این سرزمین به راه افتاده است.
گروگانگیری به مثابه پدیده شوم بعد از سال 1371 در کشور ما معمول گردیده. قبل از همه شخصیتهای متمول و صاحبان سرمایه و افراد گروپهای رقیب تنظیمها به اسارت گرفته میشدند که اکثریت آنها با دادن پولهای هنگفت رها شدهاند و عدهای هم به قتل رسیدهاند و یا سرنوشت آنها بعد از گذشت سالهای نامعلوم باقی مانده است.
وقوع حوادث گروگانگیری به اطلاع مردم بنا بر دلایلی کمتر رسانیده میشود فامیلها و شخصیتهای که متقبل این همه زجر. و شکنجه میگردند حاضر به افشای این مظالم و وقوع حادثه نیستند.
بنا بر دلایل مختلف عاملین این نوع اعمال ضد بشری و خلاف کرامت انسانی گروههای مافیایی قدرتمند که حامیانشان در مقامات عالی دولت قرار دارد میباشند و از امکانات لازم اقتصادی و سیاسی برخوردار هستند.
اما این گروگانگیری اخیر در مسیر شاهراه کابل کندهار حالت استثنائی دارد و بیش از دیگر حوادث مشابه قابل تشویش میباشد زیرا در این حادثه (31) تن افرادی که از نگاه اقتصادی و امکانات قومی در لایههای پایین جامعه قرار دارند و همهشان مربوط به یک گروه اتنیکی خاص جامعه میباشند در یک ساحه ای که باشندهگان آن گروه قومی دیگری زیست دارند اسیر گردیدهاند.
عاملین این رویداد هر گروه که باشند از جمله دشمنان مردم افغانستان محسوب میگردند اعمال آنها خطرناک و غیرانسانی است. و آنها اهداف بز رکتری را دنبال میکنند که عبارت است از ایجاد تفرقه و سوءتفاهم میان باشندهگان باهم برادر این کشور و انتقال حالاتی که هم اکنون در سوریه یمن و عراق دوام دارد به کشور ما میباشند.
این حادثه نمایانگر عدم امنیت و مصئونیت شاهراه افغانستان از جمله شاهراه کابل کندهار میباشد که دولت نتوانسته با وجود امکانات موجود و کمکهای جامعه جهانی و توظیف صدها نفر از پرسونل امنیتی در مسیر این شاهراه امنیت را تأمین کند. زمینه رفتوآمد کارمندان دولتی و تجار و صاحبان اموال تجارتی در این شاهراه موجود نیست و بعد از وقوع این حادثه رفتوآمد مسافرین از این مسیر به مراتب کمتر گردیده است به راه انداختن جنگها و اختلافات مذهبی در کشورهای اسلامی از جمله اهداف شوم جنایتکاران جهانی میباشد که با ظهور گروه داعش این خطر روبه افزایش است دولت افغانستان و قبل از همه مردمان آگاه و عاشقان راستین سعادت و خوشبختی این وطن آزادهگان و قهرمانان موظف هستند تا تمام امکانات و استعدادشان را در راه حفظ وحدت و همبستگی خدشهناپذیر اقوام و ساکنان باهم برادر افغانستان به راهاندازند و جلو توطئه و دسایس را که در این زمینه از طرف دشمنان مردم افغانستان به راه افتاده بگیرند.
از این رو خاموشی و حرکات پاسیف مراجع امنیتی کشور مایه نگرانی و تشویش میباشد و این نوع حرکات فرهنگ گروگانگیری را نهادینه خواهید ساخت و باعث فشارهای غیرانسانی بالای مردم خواهد گردید.
(31) نفر از هموطنان ما بدون کدام جرم و گناهی به اسارت برده شدهاند و مراجع امنیتی غرض رهایی آنها اجراأت لازم و قابلتوجه را بعمل نیاوردهاند باید همه بدانند که حفظ سلامت و بقای افغانستان مربوط به وحدت و همبستگی برادرانه و عاشقانه فرزندان آن میباشد و بنا بر دلایل مختلف اعمال تفرقهافگنانه دشمنان بیرونی افغانستان و بعضی از نیروهای جاهطلب که خود را در عقب قوم مذهب و منطقه پنهان کردهاند و اعمال ضد انسانی و مخالف عنعنات پر افتخار افغانی ما را انجام میدهند. از جمله موانع بزرگ در راه صلح و ترقی و پیشرفت افغانستان محسوب میگردد و باید تمام نیروهای دموکرات ترقیخواه و مدافعین راه خوشبختی و سعادت مردم افغانستان برعلیه این عوامل ناپسند و غیر مشروع قاطعانه مبارزه نمایند.
ما گروگانگیری و تحمیل اراده غیرقانونی و غیرانسانی را بالای هموطنان خود محکوم مینماییم و خواهان
اقدامات عاجل دولت و متنفذین محل در راه رهایی آنها
هستیم.
حمل 1394