برگرفته از تارنمای شبکه ولتر

 سانسور دولت‌ها در فیسبوک، یعنی شرکت زاکربرگ، اکنون دیگر به رسم مبدل شده است. پس از بستن حساب های مربوط به اردو/ارتش فرانسه در آفریقای مرکزی و کشور مالی در ماه دسامبر سال ۲۰۲۰ و بستن حساب رییس جمهور برحال ایالات متحده آمریکا در ماه جنوری سال ۲۰۲۱، حساب تیم رییس جمهور اوگاندا را نیز بسته است. این تصمیم تنها چند روز پیش از تدویر انتخابات ریاست جمهوری اوگاندا، که یوویری موسیوینی رییس دولت کنونی بار دیگر خود را نامزد کرده است، فرا رسیده و به این وسیله به رقيب وی بوبی واین آوازخوان رجحان داده شد.

 این کاربرد مشارکت امضا شده میان شرکت فراملی و شورای اتلانتیک، به منظور تشویق « استفاده درست از فیسبوک در روند انتخابات در سرتاسر جهان، از طریق نظارت بر اطلاعات غلط و مداخله خارج، و از راه کمک و آموزش شهروندان و جامعه مدنی می باشد.

 در سال ۲۰۱۱ فیسبوک در پی تقاضای اسراییل تمام حساب های که در مناطق فلسطینی افراد را به قیام فرا می خواند، سانسور نموده بود [۱].

 در همان سال ۲۰۱۱ هیلاری کلینتون وزیر خارجه رییس جمهور اوباما، بطور رسمی از نقش که فیسبوک در تغییر رژیم ها در هنگام « بهار عرب » در مصر، تونس و لیبیا بازی کرده بود، به آنها تهنیت گفت.

 ادوارد سنودن در سال ۲۰۱۳ افشا کرد که فیسبوک به آژانس امنیت ملی (ان اس ای) اجازه دسترسی به اطلاعات/داده های فردی تمام کاربران خویش را داده بود.

 در سال ۲۰۱۵ فیسبوک حزب الله و جمهوری عرب سوریه را « سازمانهای تروریستی » خوانده بود. حساب های چندین کانال تلویزیونی، از جمله المیادین (که در آن روزگار یکی از پربیننده ترین کانال خبری در جهان عرب بود، سما و دنیا (دو کانال دولتی سوریه) و ایخباریه (یک کانال شخصی سوریه) را بسته بود. همزمان با آن شماری از آموزگاران را در اختیار جهادگرایان گذاشته بود [۲].

 در سال ۲۰۱۷ شیلی کاسلی مدیر مسئوول نشریه « بازی بزرگ هندوستان » نشان داد که چگونه فیسبوک توانسته بود اطلاعات هندوستان را تا زمانی دست کاری کند که نارندرا مودی را به صدراعظمی برساند [۳].

 در سال ۲۰۱۷ مارک زاکربرگ به فکر معاونیت رییس جمهوری ایالات متحده افتیده بود، اگر دونالد ترامپ را ذریعه دوسیه راشیا گیت از کرسی اش به پایین می انداختند. و سپس با کشاندن مایک پنس به استعفا، نامبرده به ریاست جمهوری می رسید [۴]. او یک گروه ارتباط در اطراف رییس کارزار انتخاباتی بارک اوباما را گرد آورده بود. در مقابل مشکلات که او (زاکربرگ، م.) در برابر کمیسیون کانگرس با آنها برخورد، ستراتیژی دیگری را برگزید.

 فیسبوک در سال ۲۰۱۸ کانال تلویزیونی میان دولتی بنام تله سور که کشورهای ارجنتاین،‌ بولیویا، کوبا، اکواتور ، یوروگووای و ونزویلا را با هم بسیج نموده بود، ممنوع قرار داد.

 فیسبوک فرانسه توسط لوران سولی، رییس سابق دفتر رییس جمهور سارکوزی و پس از آن شخص شماره دوم کانال تلویزیون شخصی تی اف یک، اداره می شود. نامبرده همسر کارولین غو خبرنگار برجسته کانال تلویزیونی دولتی فرانس۲ است.

 در سطح بین المللی، نیک کلگ لیبرال دموکرات، رییس روابط اجتماعی فیسبوک است. او سابق دستیار داوید کامرون صدراعظم بریتانیا بود.

 فیسبوک همچنان با پروژه تمدید کیبل زیر بحری خویش زیر نام « تو آفریکا »، که قاره آفریقا را دور می زند، در سیاست استعماری آفریقا شرکت جسته است. این شبکه تمام بندرهای مهم را با هم وصل می نماید، بدون آنکه داخل خاکهای قاره گردد [۵].

 فیسبوک به سانسور شخصیت های که برچسپ افراطگرا خورده اند، فارغ از افزایش مخالفت، پرداخته است. از این پس، این مولتی ناسیونال نیرومندتر از قدرتمند ترین دولت جهان است.

 ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

 [1] « Facebook censure les pages appelant à un soulèvement en Palestine », Réseau Voltaire, 1er avril 2011.

 [2] « Facebook contre l’Axe de la Résistance », Réseau Voltaire, 8 février 2016.

 

[3] « Comment une cellule secrète de Facebook manipule les opinions publiques », par Shelley Kasli, Traduction Jean-Marc Chicot, Great Game India (Inde) , Réseau Voltaire, 28 décembre 2017.

 [4] « Mark Zuckerberg possible futur président des États-Unis », Réseau Voltaire, 3 août 2017.

 [5] « Facebook encercle l’Afrique », par Manlio Dinucci, Traduction Marie-Ange Patrizio, Il Manifesto (Italie) , Réseau Voltaire, 16 juin 2020.

 

برگردان: فرهاد بارکزوی: جک دورسه همچنان دولت ها را سانسور می کند

 

برگرفته از تارنمای شبکه ولتر،

 تویتر در سال ۲۰۱۹ حساب های کاربران خویش را به منظور جلوگیری از انتشار « معلومات مورد حمایت دولتها » در کشورهای ایران، عربستان سعودی، روسیه، بنگلادیش و هسپانیا سانسور کرده بود.

 در همان سال ۲۰۱۹ تویتر حساب های دولتی، از جمله ونزویلا، بانک مرکزی، نیروهای نظامی، دفتر مطبوعاتی رییس جمهور کشور و وزارت مالیه را سانسور کرده بود.

 تویتر در سال ۲۰۲۰ توافقنامه یی را با دولت بریتانیا به منظور مبارزه بر ضد « دورغ » امضا کرد. اندکی پس از آن با سانسور تمام پیام ها در مورد فساد هنتر بایدن و پدرش جو بایدن (یعنی نیویارک پست)، در کارزار انتخاباتی ریاست جمهوری ایالات متحده دخیل شد.

 به تاریخ ۶ ماه جنوری سال ۲۰۲۱، در پی اشغال پارلمان آمریکا (کاپیتول)، تویتر نی تنها حساب های دونالد ترامپ و ۷۰۰۰۰ کاربران هوادارش را سانسور کرد، بل همچنان حساب را که نامبرده در سمت رییس جمهور برحال ایالات متحده از آن استفاده می کرد، سانسور نمود.

 تویتر به عین شکل حساب مجلس ملی ونزویلا را، که با انتخاب آن مخالفت می ورزید، سانسور نمود.

 سکرتریت جک دورسه، رییس تویتر، اعلان نمود که تمام این تصامیم که توسط زیردستانش اتخاذ شده اند، او در آن دخالتی ندارد و از آن بابت اظهار تاسف می نماید. آن دفتر همچنان اشاره کرد که آقای دورسه برای ارایه تبصره در این موارد قابل دسترس نیست.

 جک دروسه با ثبت نام به حزب جمهوریخواه، علاقمند کرسی شاروالی/شهرداری شهر نیویارک شده است. او بطور غیر مستقیم در زنده گی اجتماعی ایالت کالیفورنیا و تمام جهان دخیل است.

 نامبرده در هيئت مدیره انستیتوت برگ گرون می نشیند و از همین طریق به نفع تجارت آزاد با کشور چین مبارزه می کند. او حق داخل شدن به درون دولتهای فرانسه و آلمان را دارد. او بطور گسترده در مساعد ساختن زمینه توافق تازه میان اتحادیه اروپا و چین دخالت نمود.

 تویتر - همانند فیسبوک - بدون افزودن به درجه مخالفت، به سانسور شخصیت های آغاز نموده که مهر افراطگرا خورده اند. این نهاد بین المللی از این پس نیرومندتر از هر دولت پرقدرت دیگر است.