بزرگی جهان به گفتار نیست
دو صد گفته به نیمه کردار نیست
معاون سخنگوی ریاست جمهوری در گفتگوی با خبرنگار طلوع اظهار داشت سال جاری سال پرداختن به صلح و دیگر برنامههای بزرگ اقتصادی امنیتی و سیاسی خواهد بود افزود حکومت بهویژه رئیس جمهور در فصل زمستان تلاشها را در این بخش شدت خواهد داد. وی میگوید هراس افگنان در سال گذشته میلادی تصمیم داشتند افغانستان را به دو بخش جغرافیای سیاسی جداگانه مبدل سازند و حالا فرصت آن رسیده که تمرکز بیشتر بالای موضوعات اقتصادی باشد و در کنار آن از مذاکرات صلح بهعنوان اولویت برنامه کاری میتوان یاد نمود.
شورای صلح به گفتگوی صلح خوشبین بوده مذاکرات را با هراس افگنان بیرونی ممکن ندانسته میافزاید که آنها نه هویت دارند نه آدرس! این سخنان زمانی زده میشود اسنادی را طلوع نیوز به دست آورده که از صدها مکاتب و هزاران دانش آموز خیالی پرده برداشته است.
طلوع نیوز به گزارش هیاتی دست یافته که برای بررسی چگونگی مکتبهای خیالی و حیف و میل پیمانها در وزارت معارف از سوی رئیس جمهور تعیین شده این گزارش از صدها مکاتب و هزاران دانش آموزان خیالی پرده برداشته است. در گزارش موضوعات ذیل به نشر رسیده است.
یک جوان که در کابل حمله انتحاری را انجام داده بود نیز بهعنوان آموزگار شامل تشکیلات وزارت معارف بوده و تنخواهش حیف و میل شده. ریاست پلان وزارت معارف شمار مکتبهای غیرفعال را در ولایت کندهار ۱۵۸ ریاست معارف کندهار ۱۵۰ ریاست امنیت ولایت متذکره ۱۴۹ گفتهاند در حالی که یافتههای هیئت از بسته بودن ۲۴۴ مکاتب را در کندهار نشان میدهند.
در بخش دیگر گزارش از موجودیت هزاران فرد خیالی در تشکیل بیش از ۲۶۰ هزار آموزگار در مکتبهای کشور سخن گفته شده است. در گزارش آمده است که آموزگاران خیالی بیش از چهل هزار تن بودهاند بهعنوان اجیر و پیمانکار ظاهراً با وزارت معارف همکاری داشتهاند. مسئولان وزارت معارف در زمان فاروق وردک شمار دانش آموزان را در کشور یازده میلیون گفته بودند و در گزارش هیأت از نه میلیون دانش آموزان در مکاتب کشور تایید شده میافزایند که از این میان تنها هشت میلیون نفر به درسهای شان حاضر میشوند در بخش دیگر آن از یک هزار پروژههای ناتمام که وزارت معارف آن را تمام شده اعلان کرده بود و اختلاسهای میلیون دالری در چاپ کتابهای درسی گفته شده در گزارش آمده از جمله یک صد و ده پروژه که بیشتر هزینه پرداخته شده از سال ۱۳۸۶ هجری خورشیدی تا کنون ناتمام مانده و بخش بزرگی از کتابهای که با درخواست فوری وزارت معارف چاپ شده بودند سالهاست در انبارهای این وزارت پوسیدهاند با دادن تنخواه هنگفت مانند پانزده هزار دالر به شماری از افراد بهعنوان مشاور نیز انتقاد شده.
بین سالهای ۱۳۹۲ – ۱۳۹۴ هجری شمسی سه صد و چهل نفر از پول که به صد میلیون دالر میرسد معاش گرفتهاند در حالی که بسیاری از این افراد فارغان صنف دوازدهم بودهاند. دادن بورسیهها به افراد دلخواه، حضور افراد غیر حرفوی در همایشها راه اندازی و دورههای آموزشی خیالی در ولایتها، به کرایه گرفتن مکانها ظاهراً برای مکاتب با پول گزاف بخش دیگر از این گزارش میباشد.
مردم میگویند گزارشهای فوق ثابت میسازد به نسبت موجودیت عاملین متهم به فساد که در داخل و خارج از ارگ به قدرت تکیه زدهاند رئیس جمهور نباید سال جاری را سال بزرگ پرداختن به صلح و برنامه بزرگ اقتصادی امنیتی و سیاسی بخواند میافزایند با موجودیت گروههای آلوده متهم به فساد، غاضبین میلیونها جریب زمین، غارت گران به ارزش هزاران میلیارد دالر، ثروتهای مادی و معنوی کشور و مردم حیف و میل هشتاد فیصد نود میلیارد دالر که زیر نام کمک به کشور ما سرازیر شد قاچاقبران سنگهای قیمتی آثار باستانی، قانون ستیزان، مردم ستیزان، فرهنگ ستیزان، زن ستیزان، مافیای مواد مخدر، اقتصادی صاحبان سرمایههای جنگی، غیر مشروع، عاملین فساد گسترده، دامن زدن خشونتهای خانواده گی، خصومتهای قومی، لسانی، سمتی، مذهبی، تنظیمی، حزبی در قدرت نمیتوان به اهداف فوق دستیاب شد!
یک تن از مقامهای وزارت خارجه پاکستان به تاریخ ۱۱-۱۰-۱۳۹۴ اظهار داشت قرار است در ماه روان میلادی یک نشست چهار جانبه مقامهای افغان، پاکستانی، آمریکایی و چینایی در اسلام آباد برگزار خواهد شد تا چهار چوب ازسرگیری گفتگوهای صلح میان کابل و طالبان را برجسته سازند!
این سخنان زمانی گفته میشود خیر الله معاون سخنگوی وزارت امور خارجه افغانستان سه روز قبل از گفتههای سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان گفته بود بعد از آمدن راحیل شریف برای برگزاری این نشست توافق شده که در نخستین روزهای جنوری سال ۲۰۱۶ میلادی در کابل برگزار گردد. مردم ما میگویند از این که سران نظامیان در تعهدات خویش صادق نبودند حالا نیز میخواهند فیصله قبلی را کمرنگ سازند تا بتوانند فشارهای بیشتری را به خاطر تحمیل گروههای عقب گرد بالای دولت افغانستان وارد نمایند میافزایند سران نظامی پاکستان زمانی به تأمین صلح، ثبات واقعی تن میدهند که فشارهای اقتصادی، مالی، نظامی، سیاسی بالای تمویل و تسلیح کننده گان هراس افگنان که در دهها هزار لانههای تروریزم در ان طرف خط دیورند آموزش پرورش داده میشوند. بهصورت واقعی وارد مبارزه جدی بر ضد هراس افگنان، غاضبین میلیونها جریب زمین، قانون ستیزان مافیای مواد مخدر اقتصادی و عاملین فساد آغاز از مداخله صریح ادارات استخبارات کشورهای منطقه و جهان بر ضد کشور و مردم ما جریان دارد جلوگیری به عمل آید.
خلاصه اینکه دشواریهای فوق ثابت میسازد که صرف به تعهدات نمیتوان صلح و ثبات را در کشور تأمین و راهبردهای بزرگ از جمله اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی را در جامعه عملی ساخت زیرا که انجام کارهای فوق به اراده قوی، دانش مسلکی، صداقت، شایسته گی طرح راهبردهای علمی، انطباقی و اراده قاطع نیاز داشته با موجودیت افراد و گروههای فوق نباید انتظار همچو یک مدیریت سالم و کارایی را انتظار داشت.