در هوای بحرانی و بحرانسازی افغانستان پارچههای از جغرافیای وطن به حراج گذاشته شده، در پایانیترین خط معامله قرارگرفته و تاریخ در دم تیغه رسیده است. خوب شد تاریخ جغرافیه نبود ورنه اینهمه داستان جنایت از بایگانی آن پرواز مینمود.
ناقوس خطر درین سرزمین اشغالی همه جا و در چهار سمت میهن نواخته شده است، بادهای قبل از طوفان اصلی وزیدن دارد، تقدم کیسههای مقامات از خون ملت، جان سرباز و بهای سرزمین بیش از پیش فزونی مییابد.
همراستا با شکست تروریسم در خاور میانه، معادلات در افغانستان در حال تغییر است و بسیاری از پروژههای راهبردی تا میعاد گاه حصول کرسی دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا و سیگنالهای تغییر برنامههای راهبردی و کادر رهبری دولت، باید بهسرعت نور در افغانستان بهمثابه آخرین آزمونگاه اقتدار قدرت گشایان جهان به کرسی نشسته تا جادهٔ تلافیجویانه بهمثابه " نبرد آخرین " برای شکستهای "اوکراین "و "سوریه " در افغانستان بهویژه جنوب و شمال هموار گردد.
آری؛ سردمداران رژیم، هلمند این آستان استراتیژیک و بزرگ و همجوار با پاکستان جایی که خون هموطنم، و سرباز هم تنم چون دریایی هریرود برای پاسداریاش ریختانده شده است.
بلی، در پی انهدام منابع نفتی داعش در سوریه و عراق و تأمین هزینه استقرار داعش در شمال افغانستان که همزمان حذف جنرال دوستم را در لای یک توطیهٔ طراحی شده در دستور کار قرار داده است، حالا هلمند، آن سرزمین سبز و طلایی و ولسوالی آن «مارجه» "پایتخت" هروئین جهان را برای چرخش ماشین جنگی دشمنان وطن و لشکریان نیابتی تروریسم، در معرض فروش قرار دادهاند تا با تولیدات انبارهای هروئین آسیابهای خون در کشور به حرکت در آمده و تپههای از کله منارها در کرانههای این مرزوبوم اعمار گردیده و آرامگاههای از معتادین را درین سرزمین بنا نمایند.
تاریخچهٔ مختصر "مخدر" در هلمند
سالهای هشتاد میلادی با ظهور مجاهدین و هزینههای ماشین جنگی آنها علیه جمهوری دموکراتیک افغانستان، برای بار نخست بنا بر ابتکار سازمان «سیا» و تحت مهندسی آی اس آی پاکستان در سایهٔ تنظیمهای جهادی مرتبط به آن، تخمههای مرگ بنام خشخاش در سرزمین سبز و حاصلخیز هلمند زرع گردید و با ایجاد کارخانههای تولیدی در ساحات مرزی، در ازای تسلیحات نظامی غرب، تجارت و صدور هروئین از هلمند بهوسیله سازمان "سیا "راه اندازی گردید.
در آغاز شهروندان سه کشور همسایه، چین، اتحاد شوروی سابق و ایران در نقشه " اعتیاد سازی " این برنامه قرار داده شد، سپس با درهم شکستن این مرزها، قاچاق هروئین وارد قارههای سبز اروپا و آمریکا گردید.
بر گواهی آمارهای تاریخی،"در سال ۱۹۷۹ میلادی و مراحل آغازین آن تولید تریاک در هلمند به ۲۵۰ تُن بالغ گردید، اما در سالهای ۱۹۸۱-۱۹۹۰ و تأمین اشتهای اژدهای جنگ در کشور تحت نظر سازمان جهنمی آی اس آی پاکستان، این رقم به «۲۰۰۰» تُن ارتقا یافت. سپس میزان تولید تریاک در عهد حکمروایی طالبان در سال ۱۹۹۶ به میزان ۴۶۰۰ تن ارتقا یافت که درین زمان، حدود ۷۵ فیصد تولیدات هروئین جهان را احتوا مینمود.
یکی از دراماتیکترین چرخشی که درین زنجیره پدید آمد عبارت از آن بود که ملا عمر رهبر گروه طالبان به خاطر کسب مشروعیت و شناسایی حکومتش در مجامع جهانی در سال ۲۰۰۰ طی فرمانی زرع خشخاش را منع قرار داد و بهطور یکبارگی میزان تولید تریاک به رقم «۱۸۵» تُن کاهش قابل ملاحظه یافته و به قول آگاهان سیاسی همین امر اسباب تجاوز آمریکا به افغانستان و سقوط نظام طالبان را فراهم ساخت.
در دوران پنج سال اشغال افغانستان در عهد تریاک سالار مشهور افغانستان و نمایندهٔ مافیای جهانی حامد کرزی، میزان تولید تریاک از رقم ۱۸۵ تن سالانه به «۸۵۰۰» ارتقا نمود."(۱*)
تداوم سالهای اشغال پیوسته گراف صعودی تولید مواد مخدر را در افغانستان ترسیم نمود، چنانچه در سال ۲۰۱۳ بهتناسب سال ۲۰۱۲ میزان تولید ۳۶ فیصد و بالغ بر ۵۵۰۰ تن افزایش را نشان میدهد.
در حال حاضر در تداوم نقش حمایت دولت موجود در عرصهٔ تروریسم و مواد مخدر و در امتداد راهکار دولت تحت زعامت اشرف غنی، افغانستان کماکان جایگاه نخست را در تولید مواد مخدر در جهان حفظ نموده و با تولید بیش از ۹۰ فیصد هروئین جهان افتخار نام "درگ استت" را از آن خود نموده است.
درنگی بر عواید مخدر هلمند
بینیاز از گفتار است که تجارت هروئین بنام "طلای سفید" ردهٔ سوم را در اقلام تجارتی جهان بعد از تجارت نفت و سلاح از آن خود نموده است. بر قول رییس فدرال سرویس مخدر کشور روسیه میزان ارزش محصولات تریاک در افغانستان سالانه در حدود «۶۵» بلیون دالر میرسد که از آن جمله صرف حدود یک میلیارد دالر به کیسهٔ دهاقین و جنگجویان طالبان و متباقی "۶۴" میلیارد آن به صندوق مافیای بینالمللی مواد مخدر واریز میگردد.
باید توجه داشت که درین آمار صرف عواید و ارزشهای میان مرزی داخل افغانستان مطرح بحث است. قرار آمارهای جدید عواید سالانه در آمریکا از درآمد مواد مخدر افغانستان بر «۲۵۲» بلیون دالر بالغ میگردد.
قابل یاددهانیست که سالانه حدود ۴۱۵ هزار کیلو گرام هروئین از افغانستان عمدتاً بهوسیله هواپیماهای نظامی به ایالات متحدهٔ آمریکا صادر میگردد.
امروز میزان عواید مخدر افغانستان در تعاملات نقدی در مارکیتهای غربی سالانه به بیش از ۲۰۰ بلیون دالر میرسد.
یکی از بارزترین رویکرد درین تجارت بُعد عواید مضاعف این طلای سفید است، چنانچه مواد ترکیبی کیمیاوی برای پروسس تریاک و تبدیل آن به هروئین از منابع خارجی داخل افغانستان شده و سالانه حدود «دوازده» هزار تن مواد کیمیاوی داخل کشور صادر شده که عواید جداگانه را به کیسه تاجران و مافیای مخدر جهانی سرازیر مینماید.
سکتور مخدر، لوکوموتیف اقتصادی آمریکا
یافتههای "واشنگتن بلاگ" که تحت عنوان "جنگ مخدر" نگارش یافته است اذعان میدارد:" این بهکلی اثبات یافته است که ارتش آمریکا در برخی از اوقات در اقصی نقاط جهان عملیات نظامی را به خاطر حمایت از مواد مخدر به راه میاندازد (*۲). نه تنها این بل بانکهای بزرگ آمریکا زمینه ساز تعاملات "پولشوئی "برای کارتلهای مواد مخدر نیز میباشند. چنانچه بر قول رییس شعبۀ "جنائی و مواد مخدر" ملل متحد "انتونیا ماریا کوستا"، موجودیت همین پولهای قاچاقچیان مواد مخدر در سال ۲۰۰۸ بود که بانکها را در بحران مالی جهانی (در آمریکا-ب) به چرخش کشانیده و نجات داد. گفتنیست که بر قول همین منبع، مبلغ (۳۵۲$) بلیون دالر اساساً درآمد پروسسهای پولشوئی و جنایتکارانه بود که بهوسیلۀ مؤسسات مالی انباشته شد.
بعد از پنجمین سال بحران مالی در آمریکا، هنوز بانکهای بزرگ آمریکا چنین معاملات پولشویی را انجام میدهند.
مقدمات پروسهٔ فروش هلمند
دولت فاسد و مافیای کابل که نقش مجری برنامههای راهبردی استعمار و مافیای جهانی و مقام تمویل کننده ماشین تروریسم جهانی را بدوش دارد، در یک رویکرد افسانه سازی عوامفریبانه حدود ده ماه قبل نخستین فصل واگذاری ولسوالی های هلمند تحت عنوان عقب نشینی تاکتیکی را آغاز و برخی ولسوالی ها را برای طالبان واگذار نمود. در حالی که بر قول جبار قهرمان نماینده پیشین رییس جمهور در هلمند، شمار طالبان در هلمند بیش از ۴۵۰-۴۸۰ تن نمیباشند. اما سوگوارانه بر حسب یافتههای موسسهٔ «سیگار» نیمی از (۲۶) هزار نفر سربازی که در هلمند حقوق دریافت میدارند، وجود خارجی ندارند.
تا کنون پروسه تسلیمی چهار ولسوالی شامل ولسوالیهای دیشو، بغران، نادعلی و موسی قلعه برای طالبان تکمیل گردیده و برای لشکریان نیابتی و سرکردگان مافیای مواد مخدر جهانی تسلیم داده شده و اخیراً تدابیر مشخص برای فروش و تسلیمی پنجمین ولسوالی زرخیز هلمند بنام «مارجه» که لقب "پایتخت " هروئین جهان را از خود نموده است از سوی مقامات ارشد دولت و وزارتهای دفاع، داخله و امنیت ملی برای لشکریان نیابتی بنام طالبان اتخاذ شده است.
ولسوالی مارجه در نزدیکی شهر لشکرگاه واقع شده است و بر قول آگاهان نظامی سقوط آن ولسوالی شدیداً شهر لشکرگاه مرکز ولایت هلمند را مورد تهدید قرار میدهد.
بر اساس تجویز حکومت پوشالی، تدابیری اتخاذ شده است تا تمامی نیروهای ارتش، پولیس ملی، پولیس محلی و نیروهای امنیتی شهر مارجه را تحت عنوان عقب نشینی "تاکتیکی" ترک نموده ودر ولسوالی شوراب و شهر لشکرگاه جابجا گردند.
بارزترین تفاوتی که درین عقب نشینی تاکتیکی برنامه ریزی شده است عبارت از واگذاری بخش اعظم تجهیزات ثقیل نظامی، وسایط و وسایل زرهی، تانکهای نفت و آب، آشپز خانههای سیار، کلاههای زرهی، واسکتهای زرهی، موترسایکل، برای طالبان میباشد. (۳*)
برویت این نگارش و رخدادهای عقب پرده میتوان چنین استنتاج نمود که ولایت هلمند بنا بر موقعیت استراتیژیک و انبارهای تولیدات مخدر و ارزشهای بزرگ مادی بهویژه ولسوالی مارجه به حیث پایتخت هروئین جهان از طرف دولت اختاپوتی و مافیای کابل بهمثابه حامی سرسخت تروریسم و مأمور انتقال، تمویل و تجهیز داعش در کشور، در یک قاب طلایی گذاشته شده است و عنقریب برای لشکریان نیابتی بنام طالب و مافیای جهانی اهدا گردیده تا آفرینشگر مصیبتهای بزرگ و جبران ناپذیر در کشور گردد.
آنچه مایهٔ تعجب و تأثر عمیق است، سکوت مرگبار تمامی نهادهای سیاسی، اجتماعی، احزاب بهویژه احزاب چپ و دموکرات، شخصیتهای ملی و وطندوست افغانستان، جامعهٔ مدنی و مردم خموش این جامعه در برابر روشهای ضد ملی و لجام گسیختهٔ این گروپ مافیا است.
این رویکرد مرگبار سبب شده است تا یک دولت منفور بر بالای گلوی سی ملیون انسان این وطن گام مانده، طرح توطیه های شیطنت آمیز ریختانده، سرزمین، تاریخ و حیات مادی و معنوی ملت را به حراج گذاشته و تالابهای خون را در کشور برپا نماید؛
خواننده عزیز؛ از خوانش و همرسانی این خامه قبلاً و قلباً سپاسگزارم، امید بازدید ویدیو کلیپ ذیل را در نظر داشته باشید.
با احترامات فایقه
عارف عرفان
لندن، دسامبر ۲۰۱۶
برای معلومات بیشتر لطفأ به ویدیو کلیپ ذیل نگاه نمایید:
https://homayundotorg.wordpress.com/2016/12/21/ واگذاری-هلمند-از-سوی-حکومت-به-طالبان-مد/
منابع:
۱*: آسیا تایمز، نویسندهای Alfrd W macoy, پروفیسور تاریخ در یونیورسیتی Wisconsin- Madison آمریکا
۲*- وبگاه گلوبال ریسرچ، تحت عنوان جنگ مخدر در افغانستان مورخ ۱۳/۱۱/۲۰۱۳
۳*-اخبار آی تی وی