حوادث سخن میگوید
دیروز جنرال دوستم و احمد ضیا مسعود و امروز عطا محمد نور، انجنیر رحمت الله نبیل و جنرال عتیق الله بریالی را اشرف غنی با توسل به سیاست حذف، تصفیه، دسیسه بازی و توطیه
چینیاش کنار گذاشته است نمیدانیم فردا نوبت که خواهد بود؟ اشرف غنی احمدزی با ایجاد یک تیم سه چهار نفری انحصارگرا در حلقه ارگ دست به تصفیه و حذف مخالفین و منتقدین سیاسی خویش حتی مؤتلفین دیروزیاش
نیز زده است. متأسفانه و بدبختانه امروز ارگ به مرکز دسیسه بازی، توطیه چینی، انحصارگرایی و فتنه پراکنی مبدل گردیده است؛ بنابراین ملت مظلوم و بیچاره ما یکبار دیگر شاهد
ظهور یک دیکتاتور خودخواه، جاه طلب، مطلقالعنان و جنون زده دیگری در این عصر و زمانی که نیروهای خارجی حاکم اصلی قدرت و صلاحیت در افغانستان میباشند خواهند گردید.
از طرف دیگر در سه سال زمامداری مستبدانه غنی (روانی) از مجموع فعالیت ششصدوپنجاه رسانه در کشور این رقم اکنون به کمتر از پنج صد رسانه رسیده است. فعالیت رسانهها نسبت به
دوران گذشته، بیست تأسی درصد کاهش یافته است.
کیها در ارگ بر علیه شخصیتهای ملی مشغول توطئهاند؟
(افشای چهرههای توطئه گر در تیم ارگ)
اشرف غنی با ترور، توطئه، پستی، رذالت، جهالت ... بقایش رامی بیند.
اصل و ریشهی دعوا این است که رئیس جمهور غنی، همه قدرت را در انحصار خود گرفته است. وی به موافقتنامه حکومت وحدت ملی پایبند نمانده و عملاً آن را قبول ندارد.
موافقتنامه مذکور را مزاحم خود و کار خود میداند، دنبال بهانه و توانی است که آن را به آتش بکشد و شبی را راحت بخوابد. قدرت طلبی در وجود نحیف وی بیداد میکند، هیچ جذابیتی برای او بهتر و خوشایندتر
از قدرت نیست، تمام قدرت را برای خودش میخواهد و هیچ را برای دیگران. اگر اولویتهای جدی غنی را بشماریم عبارت خواهد بود از: قدرت، قدرت و تمام قدرت!
برداشتها بر اساس سابقه کوتاه مدت ریاست غنی این است که وی این قدرت را بیشتر در خدمت یک تیم خاص، یک جریان خاص و یک قوم خاص مورد استعمال قرار میدهد. حتی عناوین و
القاب ملی را نیز برای دیگران خوش ندارد و برای تیر و تبار خود میخواهد. مثلاً کاربرد واژه " قهرمان ملی" برای امیر امان الله خان کاری نوبرانه بود؛ و غنی با دو بار تکرار کردن لقب قهرمان ملی برای امان الله خان، نشان داد که انعطاف ناپذیر
است.
غنی، برای تحکیم قدرت خود، جزیرههای قدرت ایجاد کرده است. اشخاص و مراجع مهم تصمیم گیری را با فکر خاص و از یک قوم خاص برگزیده است.
اختیاراتی که سلام رحیمی دارد هیچ فرد عالیرتبه ندارد.
میدانی که به عبدالقیوم کوچی داده میشود به هیچ رهبر و موسفیدی مانند اسماعیل خان و استاد سیاف داده نمیشود. صلاحیتی که حنیف اتمر دارد هیچ وزارتخانه و وزیر، نهاد امنیتی، ملی و حتی شخص عبدالله ندارد.
صلاحیت اجمل غنی از تمامی تاجران ملی بالاتر است.
میدان نادر نادری فراختر از میدان تمام سیاستمداران شمالی است.
معصوم استانکزی با وزیر داخله عبدالله قابل قیاس نیست. جوانکی بنام حمدالله محب در امریکا فراتر از محمود صیقل دیده میشود؛ اکلیل حکیمی به تمام طول و عرض صلاح الدین ربانی برتری داده میشود.
نه جنرال دوستم اوزبیک برای آنها اهمیت دارد و نه احمد ضیا مسعود که مشاور ارشد بود.
سرور دانش، نقش کاتب دربار را بازی می کند و خود و قومش را بازی میدهد. او شاید تا هنوز معنی و مفهوم قدرت را نفهمیده است.
میدانیم که عبدالقیوم کوچی کدام افتخار را داشته و سلام رحیمی را چه کسی میشناخته و تمام حلقه اطراف غنی، تابهحال کدام کار بزرگ را سامان دادهاند؟!
همه اینها یک تعریف مشخص از غنی به دست میدهد: و آن اینکه، غنی فردی است که تمام قدرت را میخواهد و این قدرت را برای حلقه خاصی میپسندد.
ترور فزیکی جنرال دوستم
کاروان حامل جنرال دوستم در ولایت فاریاب با کمین دشمن روبرو شده و حتا منابعی در ارگ با تایید این واقعه از کشته شدن پنج محافظ جنرال دوستم در این رویداد خبر داد ه بودند.
دفتر معاون اول رئیس جمهور در پی اختلافات اخیر جنرال دوستم با اشرف غنی در میان هواداران جنبش در شبرغان، حکومت را متهم به ترور فیزیکی و سیاسی جنرال دوستم کرد. وی در گردهمایی هواداران دوستم که در شهر شبرغان ولایت جوزجان برگزار شد، اعلام کرد: حکومت برای ترور فیزیکی و سیاسی جنرال دوستم برنامهریزی کرده و بارها شاهد وقایعی که چنین هدفی را دنبال میکرده، بودهایم. امروز اشرف غنی به دنبال این است تا جنرال دوستم را به حاشیه بکشاند و منزوی کند، وعده و وعیدهای غنی به جنرال دوستم معاون اولش وعدههایی تهی و پوچ است.
حادثه ولایت بادغیس یکی از طرحهای حکومت برای ترور فیزیکی جنرال دوستم بوده است.
چندی پیش در روستای غورماچ ولایت بادغیس کاروان جنرال دوستم مورد حمله قرار گرفت که بعد از آن حادثه وی اعلام کرد مطمئن است این حادثه از سوی شورای امنیت ملی سازماندهی شده بود.
این در حالیست که چندی است ارتباط میان غنی و معاون اولش رو بهسوی تیرگی رفته تا آنجا که دوستم ماهها نه در جلسات دولت شرکت میکرد و نه به دفتر کارش میرفت. دامنه اختلافات میان غنی و جنرال دوستم به آنجا رسید که بیبی گل همسر غنی اعلام کرده بود دوستم در حبس خانگی به سر میبرد که این اظهار نظر وی با واکنش تند دفتر جنرال دوستم مواجه شد. جنرال دوستم پیش از این نیز بارها از حکومت انتقاد کرده و گفته بود که غنی برای وی صلاحیتی قائل نبوده و همواره در تصمیمات حکومتی نادیده گرفته میشود.
احمد ضیا مسعود از طرح ترور فزیکی جنرال دوستم از سوی حکومت نیز سخن میزند.
فشارها درونی و بیرونی بر جنرال دوستم
جنرال عبدالرشید دوستم، معاون اول ریاست جمهوری در دوره کمپاینهای انتخاباتی یکی از حامیان جدی غنی بود. بسیاریها به این باور اند که او در واقع به برنده شدن غنی نقش اساسی داشت و رأی او باعث پیروزی تیم تحول و تداوم شده است؛ اما پس از به قدرت رسیدن این تیم ساز مخالفت درونی نیز زده شد. جنرال دوستم، اشرف غنی را متهم به قومگرایی و انحصارگرایی کرد و در مواردی هم به غنی و متحدان غربی او هشدار داد.
تنش میان او و غنی باقی بود که توطئه احمد ایشچی رقم خورد.
در ماه سرطان سال جاری خبر جلوگیری از نشست هواپیمای حامل جنرال دوستم در میدان هوایی مولانا جلالالدین بلخی منتشر شد. هرچند این خبر تکذیب شد اما گفته شده بود که حکومت به هواپیمای حامل جنرال دوستم اجازه نشست نداده است. پس از آن و در چندین نشست، ائتلاف نجات و عطا محمد نور به بازگشت بدون قید و شرط جنرال دوستم تأکید کردهاند؛ اما هنوز روشن نیست جنرال دوستم چه زمانی میتواند به افغانستان برگردد.
ماجرای احمد ایشچی بهترین زمینه را برای حکومت و تیم او از یک طرف و برخی منابع غربی که روسیه را رقیب جدی خود میانگارند از سوی دیگر به وجود آورد.
به قول معروف چاقوی حکومت از یک طرف و منابع غربی از سوی دیگر دسته پیدا کرد تا به قطع ریشههای دوستم بپردازند. تلویزیون طلوع که عنوان یک رسانهی پروژهای نام گرفته و در بدل پول هر تبلیغ غیراخلاقی را مرتکب میشود، این پروژه را روی دست گرفت؛ و باعث شد که احمد ایشچی با مظلوم نمایی به کابل بیاید و اتهام نزدیکی او به طالبان به فراموشی سپرده شود و یک چهره معصوم و بیگناهی از او ترسیم گردد.
هم جناحهایی از حکومت در توطئه او گریه کنند همه رسانههای غربی اشک تمساح بریزند! حال ایشچی همان آدم معصوم و بیگناهی است که توسط شخصی به نام دوستم مورد تجاوز قرار گرفته است!
خواستهای این سناریو برای حکومت، از آنجایی که این سناریو برای کثیری از مردم افغانستان قابل باور نیست، تلویزیون طلوع گامهای دیگری برداشت و اعلام کرد که ایشچی برای معاینه به بگرام میرود تا تجاوز دوستم بر او آشکار و مشخص شود، کسانی که این معاینه را انجام میدهند نیروهای آمریکایی مستقر در بگرام هستند! این جا پرده دیگر از این سناریو آغاز میشود بسیاری از خود میپرسند که آمریکاییها در کجای این پروژه قرار دارند؟ بهظاهر این گونه معلوم میشود که آمریکاییها برای حقوق بشر در این پروژه حضور یافتهاند و میخواهند ناقضان بهاصطلاح حقوق بشر را به جزای عمل شان برسانند؟ اما واقعیت چیزی دیگری است، تاریخ نشان داده است تا وقتی منافع آمریکایی ایجاب نکند آن کشور هیچگاه برای حقوق بشر تره هم خورد نمیکند.
وترکتباران میگویند- اگر امریكا، ناتو و اشرف غنى خواهان بقاى نظام و حكومت اند در پهلوى پاسخ مثبت به خواسته هاى ما و حل بنیادى بحران مجبور است طراحان ترور فرد شماره دوم كشور در ولسوالى غورماچ فاریاب هر یك محمد حنیف اتمر و معصوم ستانكزى را تسلیم تصمیم جنرال دوستم نماید.
حنیف اتمر با اتهام اختلاس ١٥٠ میلیون دالرعلیه اشرف غنى و انگلیس ها با تهدید قطع همكارى پاسخ دادند ولى شاید این كار با منافع انگلیس در تضاد است ما و دوستان بین المللى ما كه باهم منافع مشترك داریم از تحركات انگلیس ها با عناصر داخلى با حادثه سازى از ادعاى كاذب ایشچی و حمله تبلیغاتى شان ناراض هستیم و بدون پاسخ نخواهیم گذاشت. بازى محار سازى "اتحاد شمال" با استفاده ازعناصر خود خواه و غرق در فساد و انتقال تروریستان داعش به شمال به منظور تهدید روسیه و كشورهاى مشترك المنافع بیشتر باعث محار شدن امریكا و ناتو خواهد گردید ...
توطئه آشکارا بررفت وبرگشت منتقد ین غنی
رحمت الله نبیل رییس پیشن امنیت ملی و عضو رهبر سازمان سیاسی «محور مردم افغانستان» یکی از منتقدین این حکومت است و بارها بر علیه این حکومت حرف زده و گاهی هم اسناد ارایه کرده است.
در تازه ترین مورد وقتیکه رحمت الله نبیل رییس عمومی امنیت ملی به آمریکا بخاطر دیدار با فامیل خود میرود حکمی مبنی بر ممنوع الخروج بودن نبیل صادر میشود و این حکم تا وقتی پنهان میماند که رسانهها جسته و گریخته به این موضوع میپردازند.
همچنان این دپلوماسی از سوی حکومت بارها بر سیاسیون تطبیق شده است، اول جنرال دوستم معاون اول رییس جمهور را اجازه نشست ندارد و دیگر اینکه در نشست قندهار به هواپیمای عامل عطا محمد نور، باطوردوستم و دیگر مهمان های نشست قندهار اجازه پرواز داده نشد. یک روز بعد از نشر گزارشهای رسانهای، حزب محور مردم اعلامیه صادر میکند و در اعلامیه میگویند که رحمت الله نبیل عضو شورای رهبری محور مردم و رییس عمومی سابق امنیت ملی بر اساس یک حکم حکومت ممنوع الخروج اعلام گردید. این حکم زمانی صادر شد که وی درسفر خارج از کشور به سر می برد.
عملکرد خصمانه برعطامحمد نور
عطا محمد نور، والی بلخ در سال جاری تبدیل به یکی از منتقدان جدی اشرف غنی شده است. او در یک حرکت اعتراضی ائتلاف نجات برای افغانستان را با همکاری جنرال عبدالرشید دوستم، معاون اول آقای غنی و محمد محقق معاون دوم ریاست اجرایی افغانستان ایجاد کرده است.
حدود یکونیم ماه پیش و در پی بالا گرفتن تنش میان او و حکومت مرکزی، آقای غنی استعفای آقای نور را منظور کرد و به جای او انجنیر محمد داوود را بهحیث والی معرفی کرد؛ والی که تاکنون نتوانسته برای احراز کرسی ولایت به بلخ برود. در ماه قوس، زمانی که عطا محمد نور میخواست برای شرکت در نشست منتقدان حکومت افغانستان به ولایت قندهار برود، حکومت مرکزی این کشور اجازه پرواز را برای نور نداد. او بیش از یک ساعت در میدان هوایی مولانا جلالالدین بلخی در داخل هواپیما ماند.
عطا محمد نور، میگوید که مقامهایی درکابل به او پیشنهاد دادهاند که در صورت کنار رفتن ژدن عبدالرشید دوستم، معاون اول ریاست جمهوری، میتواند جایگزین او شود؛ اما ما به این پیشنهادی که درمورد معاونیت اول شده است هیچ اعتنا و بهایی قایل نیستیم و این یاوه سراییها و بزرگنمایی افترای احمد ایشچی، باعث نمیشود که ما ازمواضع قبلی خود عقب بنشینیم. نوراو در صفحه رسمی فیسبوک خود، نوار تصویری را همرسانی کرده و گفته ما در جلسه و شورای تفاهم لوی قندهار میخواستیم که اشتراک کنیم و از نزدیک با آنها تفاهم کنیم. رهبری حکومت ما را اجازه رفتن به قندهار ندادهاند و این خود یک حرکت خلاف قانون، غیر قانونی، غیر اخلاقی و غیر انسانی است.
نور مدعی شده این اقدام یک حرکت غیر ملی است و به خیر کشور نیست، وحدت ملی را خدشه دار و پایههای حکومت را سست میکند. امیدوارم که سردمداران حکومت سرهوش بیاییند.
عطا محمد نور والی بلخ، جنرال دوستم معاون نخست رییس جمهور غنی و محمد محقق معاون دوم رییس اجرایی در سفری به ترکیه «ائتلاف نجات برای افغانستان» را ایجاد کردند و گفتند که هدف آنان سقوط نظام نه بلکه «جلوگیری از فروپاشی نظام و هرج و مرج سیاسی» است.
عطا محمد نور در ماه اسد سال جاری در نخستین گردهمآیی هواداران ائتلاف نجات برای افغانستان در مزار شریف هشدار داد که این ائتلاف بهزودی در کابل موجودیت خود را اعلام خواهد کرد و پاهای کج این حکومت مستبد را راست میکند.
عطا محمد نور والی بلخ، جنرال دوستم معاون نخست رییس جمهور و محمد محقق معاون دوم رییس اجرایی در سفری به ترکیه «ائتلاف نجات برای افغانستان» را ایجاد کردند
علاوه بر این او در سال جاری یک بار دیگر به ارگ هشدار داد و گفت که میتواند مشروعیت ارگنشینان را زیر سوال ببرد و با پشتوانه مردمی، اگرمجبور شود کاری میکند که «آنان خواب آرام نداشته باشند.»
نوردر دفاع ازجنرال دوستم، خواستار برگشت بدون قید و شرط او از ترکیه به افغانستان گردید. او در پیامی از دوستم حمایت کرد و گفت که جنرال دوستم و متحدانش تنها نیستند و دیگر کسی نمیتواند برای آنان بهصورت جداگانه دسیسهسازی کند. پس از آنکه در اوایل ماه جاری خورشیدی شماری از رهبران سیاسی افغانستان در اعتراض به سیاستهای حکومت وحدت ملی در قندهار گردهمآمدند، نور اعلام کرد که حکومت مرکزی مانع پرواز او از مزار شریف بهسوی قندهار شده است. او که نتوانست خود را به نشست قندهار برساند، اعلام کرد: «رهبری حکومت ما را اجازه رفتن به قندهار ندادهاند و این خود یک حرکت خلاف قانون، غیر قانونی، غیر اخلاقی و غیر انسانی است.
پس از آنکه تنشها میان ارگ و جمعیت ا بالا گرفت، ارگ از منظوری استعفای نور خبر داد و گفت که او چندی پیش استعفانامهاش را به غنی داده بود. در پی این تصمیم اشرف غنی، والی بلخ اعلام کرد که استعفایش از سمت ولایت بلخ مشروط بوده و پذیرش آن از سوی غنی غیرقانونی است.
او گفت که چند ماه پیش به نمایندگی از حزبش با ارگ وارد مذاکره شده و ورق استعفایش را به منظوری غنی سپرده بود که در صورت برآورده شدن خواستههایش، بتواند قبول کند اما اکنون که تنها بخشی از خواستههای او برآورده شده، استعفایش منتفی است و او آن را قبول ندارد.
انتقام مستبدانه غنی ازعطامحمد نور
عطا محمد نوربعنوان مهمترین حامی عبدالله، همیشه با اشرف غنی سرِ ستیز داشته؛ نه خود را تابع حکومت دانسته و نه تابع ریاست اشرف غنی. مطابق این دیدگاه، برکناری وی از ولایت بلخ ساده نیست که غنی بتواند آن را تحقق بدهد. عطانور بیشتر از اینکه بعنوان والی ولایت بلخ، مطرح باشد به حیث یک سیاستمدار، به حیث رئیس اجرائی جمعیت، به حیث حامی بزرگ یک جریان سیاسی و مهمترازهمه بعنوان یک طرف معادله قدرت و سیاست مطرح شده است.
برهمین اساس، وقتی خبرنگاری از وی می پرسد که مشکل تان با غنی، مسئله ولایت شما چه شد؟
وی میگوید: بحث ولایت من مطرح نیست؛ تا وقتی خودم کنار نروم، هیچکسی مرا برکنار کرده نمی تواند؛ بحث ما در مورد مسائل ومشکلات ملی است.
یکی ازرذالتهای غنی برای انحصار قدرت، این بوده که درکنار خود، در تحکیم قدرت خود، جزیرههای قدرت، ایجاد کرده است. افرادی که از آنان نام گرفته شد همگی بعنوان جزیرههای
قدرت، در راستای تقویت قدرت غنی و در مسیر انحصار قدرت سیاسی کار می کنند.
بنابر، این دید، یکی از افرادی که در راستای تضعیف جزیره قدرت درازاف غنی می تواند بسیار مؤثر باشد عطا محمد نور است. تنها کسی که ازحقوق برباد رفته عبدالله وجمعیت، با
اقتدار با جریان قدرت طلب، کش وگیردارد عطانور است. محور تجمیع نیروهای سیاسی هوادارتصعیف قدرت غنی است. چهره هایی مانند عبدالله و یونس قانونی، امرالله صالح و احمدضیا مسعود در حکومت زیر تسلط غنی، ذوب
شده اند؛ چهره هایی مانند قانونی و اسماعیل خان خانه نشین هستند و از سطح اول سیاست، فاصله گرفته اند و چهره های جهادی در مشکلاتی غرق هستند؛ هیچکدام آنان به عنوان منابع قدرت سیاسی و یا کسانی که
بتوانند قدرت غنی و جزیرههای قدرت وی را به چالش بکشانند وجود ندارد؛ در این حالت آیا استاد عطا محمد نور نیز باید نظاره گرمی بود؟
عقلانیت سیاسی ایجاب می کند در مسیری که انحصار قدرت سیاسی وجود دارد، عطا محمد نوربه حیث پشتیبان شمال وجمعیت، باید یک کاره ی مُلک باشد تا انحصارگری قدرت سیاسی در جامعه
متکثّری همچون افغانستان، بشکند. وانگهی حق سیاسی و شهروندی نور ایجاب می کند که بعنوان یک سیاستمدار، به دنبال تأمین خواسته های سیاسی، حزبی، مردمی و اصلاح طلبانه خود باشد؛ حق دارد که از پشت سر فردی
که نمیتواند حق جریان سیاسی متبوع خود را بگیرد، وازتنش ها سربدرآورد. حق دارد بپرسد که حق حزب من، هواداران من، موکلین من چه شد؟
کیها درترورجنرال رازق دست دارند؟
جنرال رازق با تأیید این خبر گفت که خبرنگار یکی از رسانههای داخلی، مواد انفجاری را در یک مایک جاسازی کرده بود و قصد داشت که وی را ترور کند. گفته میشود این خبرنگار، مسئول یکی از رسانههای داخلی بودهاست و حدود دو ماه پیش به اتهام ارتباط با گروه تروریستی طالبان از سوی ریاست امنیت ملی دستگیرشده
بود. طرح ترور جنرال رازق فرمانده پولیس قندهار خنثی شده است. مواد منفجرهای که در یک «میکروفون» جاسازی شده بود و قرار بود جنرال عبدالرازق فرمانده پولیس قندهار را هدف بگیرد، کشف و خنثی شد.
گفته شده که این مواد انفجاری در یک «میکروفون» جاسازی شده بود، ولی از سوی پولیس قندهار شناسایی و خنثی شد. احمدالله سرگند خبرنگار محلی رادیو کلید در قندهار متهم به جاسازی مواد منفجره شده و اکنون در بازداشت پولیس به سر میبرد. ولی برخی آگاهان میگویند که مخالفتهای اخیر جنرال رازق با حکومت، میتواند علت احتمالی این سوء قصد باشد. جنرال رازق جنرال قدرتمند قندهاری ازعطا محمد نورکه در مخالفت جدی با ارگ قرار دارد حمایت کرده و اخیراً گفته بود که اشرف غنی نمیتواند او را از پُست فرماندهی پولیس
قندهار کنار بزند. دولت دست نشانده وتروریستی غنی احمد زی وتیم اختاپوتی اش حنیف اتمر واستانگزی ازدیر زمانی سیاست حذف فزیکی وطنپرستان افغانستان را پیشه نموده اند! اخیرا توسط تیم استخباراتی غنی احمد زی طرح ترور جنرال قهرمان وطن، جنرال رازق ریختانده شد. چگونه میتوان پل پای دولت تروریستی را در طرح ترور این جنرال باشرف دید؟ یک خبرنگار که چندی قبل به جرم همکاری با طالبان از طرف امنیت ملی درکابل باز داشت شده بود، پس از یک سلسله برنامه های مخصوص وپروگرام
شستشوی مغزی از طرف دولت اماده شد تا یک ماموریت کثیف را علیه جنرال رازق در کندهار به انجام برساند. این تروریست زمانی که از قید امنیت رها گردید، مستقیما عازم
کندهار شد وبا جا سازی مواد منفجره در مایک، میخواست حمله انتحاری را انجام داده وجنرال رازق را به قتل برساند. خوشبختانه محافظین جنرال رازق این دسیسه را با هوشیاری خنثی نمودند وماهیت تروریستی دولت دست نشانده غنی را برملا ساختند.
احمد ضیا مسعود چگونه برکنارشد؟
بر اساس فرمان اشرف غنی، احمد ضیا مسعود نمایندۀ فوق العاده رئیس جمهور در امور اصلاحات و حکومتداری خوب از وظیفهاش برکنار شد. سخنگوی ارگ با ابراز اینکه احمد ضیا مسعود در رسیدن به هدفی که به خاطر آن تقرر یافته بود موفق نبودهاست. غنی، احمد ضیا مسعود را برای اصلاحات و حکومتداری خوب گماشته بود، متأسفانه وی در رسیدن به هدفی که گماشته شده بود، موفق نبود و از وظیفهاش برکنار شد.
احمد ضیا مسعود از حدود دو سال به اینسو به حیث نمایندۀ فوق العاده کار میکرد. به گفته سخنگویی، غنی کار های مسئولان را ارزیابی میکند و بعد از بررسی برای مسئولان چانس دوباره میدهد که بدبختانه احمد ضیا مسعود موفق نشد تا در این زمینه دستاوردهای خاص و آشکار داشته باشد.
احمد ضیا مسعود از مدتی به اینسو بالای عملکرد حکومت و شخص غنی انتقادهای شدید نموده، در مورد پروسۀ صلح افغانستان ابراز نظرهای داشت.
آیا این ابراز نظرها در عزل وی نقش داشته است؟
درکشورما کمتر مقامات عالی رتبه از وظایفشان به دلیل عدم موفقیت سبکدوش میشوند و اگر اتفاق هم بیفتد به یک پُست مهم دیگر گماشته میشوند.
احمد ضیا مسعود نماینده ویژه غنی در امور حکومتداری خوب اتهامات جدی را متوجه غنی ساخته گفت که اشرف غنی 50 درصد خاک افغانستان را به طالبان سپرده و مصروفیت روزمره گی وی، ناامن سازی ولایت های شمال است.
تطبیق پروژه ناامن سازی شمال و گسترش ناامنی به شمال و شمال شرق از مصروفیت های روزمره غنی را تشکیل میدهد، اشرف غنی با مهارت خاص توانست بیش از 50 درصد خاک افغانستان را به طالبان بسپارد. اشرف غنی طالبان را یک جریان سیاسی معرفی کرد و نفوذی های آنان را درساختار نظامی و ملکی جابجا ساخته است.
احمد ضیا مسعود که با غنی دو نیم سال در یک سفره غذا خوردند وازوی شناخت کامل دارد، وی غنی را انتصابی، شخص روانی و مریض می خواند و افراد دور پیش او را مزدور، خود فروخته و دزد خطاب می کند.
ماهیت حکومت اشرف غنی به مانند حکومت دیکتاتوری حفیط الله امین است. به قانون عرف و سنت و میثاق های ملی و جهانی آشنایی ندارد و پابند هم نیست. غنی با شعار این که ایالات متحده با من است روزانه صد ها سرباز وطن را به دلیل ضعیف ساختن صفوف نیروهای امنیتی به شهادت می رساند.
علی محمدی مشاورغنی، علیه من توطئه کردند
عبدالعلی محمدی مشاور حقوقی غنی در واکنش به تعلیق وظیفه اش از سوی ارگ گفته است که علیه او توطئه شده است.
در قضیه قرار دادهای شهرک هوشمند و اتفاقات اخیر علیه وی توطئه شده است و دو گروه از توطئه هستند که اول بر علیه خود وی و برای تضعیف شخصیت اش تلاش میکنند و دیگر کسانی اند که نمیخواهند دوسیه کابل بانک به نتیجه برسد. نه تنها ما در این قضیه نقش نداشتیم که مخالف عقد قرار داد با خلیل الله فروزی نیز بودیم و از جریان قرار داد وزارت شهر سازی با وی با خبر نبودیم. محمدی افزود بعد از اینکه اعلامیه ارگ مبنی بر لغو قرارداد شهرک هوشمند صادر شد، یکی از مقامات نزدیک به رئیس جمهور به ما ابلاغ کرد که به دلیل رسانهای شدن این موضوع و اعتراض خارجیها "اکنون تصویب شده که محمدی باید استعفا بدهد.
گفتم که دلیلش چه است؟ گفت که چون زور ما به کسان دیگر نمیرسد، تو باید استعفا بدهی. من حاضر نشدم و برخورد جدی کردم. گفتم که به هیج قیمتی. اگر به حزب سیاسی و شخصیتهای بزرگ وابسته نیستم ولی این قدر عزت دارم که اتهام ناحق را قبول نکنم. اگر غنی فکر میکند که با این قضیه موضوع حل میشود مرا برکنار کند. ولی به هیج عنوان استعفا نمیکنم." مشاور حقوقی در مورد تعلیق وظیفهاش از سوی غنی گفت: چند روز بعد به من فشار آوردند که یا استعفا کنم یا در پست هم سطح پست کنونی جابجا شوم، ولی باز من نپذیرفتم و گفتم که این راه را من خود نپیمودهام بلکه دولت افغانستان و کابینه تصویب کردهاست.
ممنوع الخروجی نبیل
حکومت به تازگی شدیدترین منتقد خودش، رحمتالله نبیل رییس پیشین امنیت ملی و عضو محور مردم افغانستان را ممنوعالخروج کرده است. محور مردم افغانستان در یک اعلامیهای نوشت که رحمتالله نبیل از سوی حکومت ممنوعالخروج شده است. این سازمان گفته که این کار غیرقانونی است که «در پی افشاگریهای آقای نبیل در رابطه با اسناد مداخله سازمان استخباراتی پاکستان در امور افغانستان در سالهای گذشته و افشا ساختن فعالیتهای سیستماتیک و نظاممند رهبری حکومت کنونی در جریان انتخابات ریاست جمهوری» صادر شده است.
حکومت افغانستان در این مورد ابراز نظر نکرده اما رسانهها گفتند که لوی سارنوالی حکم ممنوعالخروج بودن نبیل را رفع کرده است. رحمتالله نبیل درحالی ممنوعالخروج شده که چندی پیش در یک برنامه تلویزیونی فاش کرد که در جریان انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۴ میلادی، ماشین چاپ کارتهای رایدهی در خانه یکی از مقامات بلندپایه حکومت فعلی برده شده بود و سپس این ماشین درخانه فردی که اکنون مشاورغنی است، انتقال یافت.
منابعی در لوی سارنوالی، تأیید میکنند که حکم ممنوع الخروج شدن نبیل در شانزدهم ماه جدی از سوی لوی سارنوالی صادر شده بود، اما در بیست و هفتم ماه جدی این حکم دوباره
ملغی شد. جریان سیاسی «محور مردم افغانستان» که نبیل عضو آن است، حکومت را به دوسیه سازی در برابر سیاستگران متهم میسازد و میگوید که حکم ممنوع الخروجی نبیل با پا درمیانی رئیس اجراییه ملغی شدهاست.
رئیس دارالهنشاء «محور مردم افغانستان» میافزاید: این حکم زمانی صادر شد که نبیل در سفری در بیرون از کشور به سر میبرد و همین اکنون هم در بیرون از کشور
است.
یک هیئت دولتی پس از شانزدهم ماه جدی درحال بررسی داراییهای نبیل بودهاست؛ اما منابعی حکومتی میگویند که به دلیل ایجاد تنشها حکم ممنوع الخروج شدن نبیل ملغی
شدهاست.
محور مردم ادعا میکند که پس از افشاگریهای رحمتالله نبیل در برنامهٔ «سیاه و سفید» طلوع نیوز از گستردگی تقلبها در انتخابات ریاست جمهوری سال
۱۳۹۳ هجری خورشیدی و این که ماشینهای چاپ کارتهای رأی دهی در خانه یکی از مقامهای بلندپایه حکومت گذاشته شده بود و کارتهای جعلی رأی دهی را توزیع میکرد، نبیل از سوی حکومت
با چنین فشارهایی روبرو شدهاست.
همایون راچگونه بدنام می کردند؟
همایون، معاون اول مجلس در ۲۷ عقرب سال جاری در نشست عمومی نمایندگان مجلس ادعا کرد که خانه و دفتر کار او از سوی نیروهای امنیت ملی و به درخواست هیأت اداری مجلس تلاشی شده است. او گفت که مکتوب درخواستی تلاشی خانه او از سوی نذیر احمد احمدزی، معاون دوم مجلس نمایندگان و دستور تلاشی از سوی غنی صادر شده است. این در حالی است که نمایندگان از مصونیت برخوردارند.
همایون، معاون اول مجلس نمایندگان می گوید که خانه و دفتر کار او از سوی نیروهای امنیت ملی کشور به درخواست هیات اداری مجلس، تلاشی شده است. مکتوبی حاوی درخواستی تلاشی خانه اش از سوی هیات اداری مجلس نمایندگان به حکومت فرستاده شده است تا خانه و دفتر کاری او تلاشی شود. غنی دستور تلاشی خانه اش را صادر
کرد.
همایون، هرچند دلیل اینکه چرا خانه و دفترش تلاشی شده است را بیان نکرد؛ اما پیش از این، محمد اقبال صافی یک عضو مجلس نمایندگان ادعا کرده بود که معاون اول مجلس یک مرکز
استراق سمع در دفتر کاریاش کارگذاشته ومکالمات تلفونی نمایندگان را به هدف استفادههای استخباراتی، شنود می کند.
این ادعا که حدود سه هفته پیش مطرح شد، نگرانیهای را در مجلس برانگیخت و فضل هادی مسلم یار رییس مجلس سنا نیز خواستار بررسی این اتهام شده بود. از سوی دیگر، دو عضو دیگر مجلس نمایندگان بازهم متهم به فساد شدند.
ظاهر قدیر یک عضو مجلس نمایندگان می گوید که عبدالقادر زازی منشی مجلس و کمال ناصر اصولی رییس کمیسیون معارف و تحصیلات عالی مجلس هر کدام ۱۵ و ۲۰ هزار دالر از سوی وزارت دولت در امور پارلمانی دریافت کردهاند.
قدیر گفت که اسنادی در دست دارد که نشان میدهد این پول به نام مجلس نمایندگان گرفته شده است.
او خاطر نشان کرد مکتوبی اجرای ۱۰ میلیون افغانی زیر عنوان مصارف بازدید اعضای مجلس از سوی شورای امنیت ملی ر به ریاست جمهوری پیشنهاد شده وغنی نیز از کد ۹۱ این هزینه را پرداخت کرده است.
چرا غنی، علیزی مشاورش را برکنارکرد؟
احمدالله علیزی اشرف غنی که به دلیل حمایت از برگزاری لویهجرگه از مقامش برکنار شد، اعلام کرد که ارگ با برکناری وی از مقامش اقدام غیرقانونی مرتکب شده
است. تأکید بر لزوم مراجعه به مردم این کشور برای برون رفت از بحران کار اشتباهی نیست و وی نباید به این دلیل برکنار میشد.
وی گفت: گروه خاصی در ارگ برای دامن زدن به اختلافات قومی گماشته شده است که از این طریق سرنوشت مردم این کشور را به گروگان گرفتهاند. غنی مبالغ هنگفتی را به مقامات ولایتی پرداخت کرده است تا از رفتن مردم بهسوی لویهجرگه ممانعت کند. اشرف غنی به جز به ریاست جمهوری خود به هیچ مسئله دیگری توجه ندارد و علاقه به مبارزه با فساد اداری و حل و فصل مشکلات این کشور ندارد. احمدالله علیزی مشاور اشرف غنی در همایشی در کابل اعلام کرده بود که مخالف حکومت وحدت ملی نیست اما راهی به غیر از برگزاری لویهجرگه برای نجات مردم باقی نمانده
است. غنی در واکنش به این موضوع با صدور فرمانی علیزی مشاور خود در امور حکومتداری محلی را از مقامش برکنار کرد. ارگ اخیرا با انتشار بیانیهای تمام مقامات افغان را از حضور در نشستهای که به حمایت از برگزاری لویهجرگه برگزار میشود منع کرده است. منبع «ازلابلای حوادث »